Temperature su pale pa tjedan započinjemo zasitnim burritom, koji možete pripremiti i bez previše kuhanja. Nastavljamo zatim u laganijem tonu, s juhom od graška, a potom je na redu pašta sa špinatom i sušenim rajčicama. Ovaj tjedan radimo i salatu s piletinom, namaz od tune, a za vikend kremasti orzo i piletinu s limetom. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Jednostavni, a okusni, hrskavi iznutra, sočni iznutra, ovi burritosi top su za ponijeti na plažu ili za brzi ručak nakon dugog radnog dana.
UTORAK
Kada vam se jede nešto na žlicu, iz zamrzivača izvadite porciju graška pa napravite finu, kremastu juhu. Kako bi ručak bio moćniji, uvijek možete dodati i kockice pečenog kruha.
SRIJEDA
Tjestenina, špinat i sušene rajčice dobra su kombinacija za brzinski ručak usred tjedna. Napravite ih danas, pa na posao ponesite i sutra.
PAŠTA SA ŠPINATOM I SUŠENIM RAJČICAMA
ČETVRTAK
Ljetna salata s piletinom spaja slatkoću breskvi i malina s hrskavim orasima i sočnim komadima pečene piletine. Napravite je u većoj količini pa je poslužite i uz kao jedno od jela na druženju uz roštilj.
PETAK
Tuna, avokado, jaja, pa sve to upakirano na krišku kruha. Kada vam se petkom baš i ne kuha, napravite ovaj jednostavan namaz i u 10-ak minuta užina je spremna.
SUBOTA
Ovaj kremasti orzo s pečenom tikvom, špinatom i parmezanom pravo je utjelovljenje confort fooda - nježan, aromatičan i pun okusa, a gotov za manje od pola sata bez puno muke.
NEDJELJA
Ova piletina s limetom donosi pravo malo eksploziju okusa - spoj svježine citrusa, lagane pikantnosti i aromatičnih začina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....