7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan pečemo brzu pitu sa sirom, kuhamo juhu od leće i radimo mesnu štrucu u slanini

 Asab974/Getty Images/istockphoto
Novih sedam jela koje vrijedi isprobati, a zbog kojih ćete se veseliti ručku

Novi radni tjedan je nova prilika za isprobavanje recepata, bilo da je riječ o brzopoteznim jelima ili pak specijalitetima u koje vrijedi uložiti malo više truda. Ovaj tjedan započnite s brzom pitom koju možete puniti sirom, šunkom i drugim omiljenim sastojcima, a zatim se počastite tanjurom guste i raskošne juhe od leće i slanutka. Neka vam sredina tjedna bude prilika da isprobate pečeni batat u kombinaciji s brokulom, a četvrtak za ručak spremite jelo od kvinoje, paprike i jaja koje će biti brzo gotovo. Petak je odličan dan za ribu, dok je subotu bolje iskoristiti za jelo koje je zasitno i ukusno, a brzo gotovo. Nedjelja neka bude dan za opuštanje pa složite mesnu štrucu koju zatim pustite da se peče dok vi odmarate uz šalicu kave i omiljenu knjigu.

PONEDJELJAK

Idući put kada odete u nabavku, neka se u vašoj košarici nađe i jedan paket zamotanog lisnatog tijesta! Osim što ga možete jednostavno razviti na ravni pleh kao podlogu za pizzu, možete ga ubaciti i u dublju posudu za pečenje kako biste dobili kalup za odličnu pitu od omiljenih sastojaka.

BRZA PITA SA SIROM, ŠUNKOM I BROKULOM

image
Oksanakiian/Getty Images

UTORAK

Tanjur vruće juhe, osobito kada je gusta i zasitna, najbolje je što možete za sebe učiniti kada krenu prve jesenske kiše. Pritom su grahorice jako dobar izbor, osobito ako je sama juha dobro začinjena pa se poigrajte s kurkumom, kuminom, harissom i sličnim dodacima.

JUHA OD LEĆE I SLANUTKA

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Batat je jedna od onih namirnica koje možete s lakoćom pripremiti unaprijed i onda kombinirati s raznim sastojcima u salatama na bazi lisnatog povrća, riže ili pak tjestenine. Dodajte mu kokosovo vrhnje i curry pastu za malo egzotike i imate

BATAT S BROKULOM I RIŽOM

image
Haoliang/Getty Images

ČETVRTAK

Ako su vam već dosadile riža i tjestenina, zašto ne biste skuhali kvinoju, još jednu od odličnih namirnica koja može stajati, tako da je jako dobar izbor za pripremu unaprijed. Ubacite li u to različito sezonsko povrće i dodate li jaja, imate ukusan i zasitan obrok za manje od pola sata kuhanja!

PEČENA JAJA S KVINOJOM, GLJIVAMA I PAPRIKOM

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

PETAK

Kada birate koju rižu kupiti u dućanu, zašto se ne biste poigrali s drugim sortama i ubacili u svoju prehranu nešto malo drugačije? Upravo će riža biti dobra podloga za razna jela, uključujući i pečenog lososa.

SALATA OD RIŽE S PEČENIM LOSOSOM

image
Haoliang/Getty Images

SUBOTA

Kada smo u žurbi te odrađujemo jednu obavezu za drugom, najbolje je za ručak spremiti nešto jednostavno i brzo gotovo, a što je bolje od kombinacije tjestenine, sira i slanine. Još ako je sve to zapečeno, užitak je još veći!

ZAPEČENA TJESTENINA SA SLANINOM

image
Asab974/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Drugi dan vikenda idealan je za isprobavanje raznih recepata za koje možda treba malo više vremena, ako ne za spremanje, onda za pečenje odnosno kuhanje. Jedan takav je i sočna mesna štruca omotana slaninom! Isprobajte je već ove nedjelje, a ostacima možete puniti sendviče za večeru ili čak brzi ručak u ponedjeljak.

MESNA ŠTRUCA

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:13