ŠTO KUHATI?

Ovaj tjedan radimo pitu s tikvicama, zapečene tortilje i kuhamo varivo s piletinom i krumpirom

 Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Imamo i nekoliko dobrih ideja za lagana ljetna jela, kao što su salata od rajčice i starog kruha ili salata s tunom

Još jedan ljetni tjedan otvaramo salatom, i to onom od slatkih, sočnih rajčica i starog kruha, a već dan kasnije spremni smo zasukati rukave i napraviti jednostavnu, a slasnu pitu s tikvicama. Sredinom radnog tjedna radimo varivo s piletinom, krumpirom i mahunama koje je odlično čak i hladno, a zatim nastavljamo s njokima s povrćem, jelom u koje možete ubaciti sve ono što vam se već dugo povlači po hladnjaku. Petak je rezerviran za ribu pa tako radimo jednostavnu salatu s tunom, lukom i ananasom, dok za vikend radimo slasne zapečene tortilje s mljevenim mesom te hrskava pileća krilca iz pećnice.

PONEDJELJAK

Za dane kada vam se baš ništa ne kuha, ova salata bit će pravi spas. Nasjeckajte rajčicu, dodajte joj još pokoji dodatak, a kockice starog kruha samo kratko zapecite na maslinovu ulju. Sve zajedno dobro začinite i poslužite ohlađeno. Stajanjem će salata postati samo još bolja pa će odličan ručak ili gablec na poslu biti i idućeg dana.

SALATA OD RAJČICE I STAROG KRUHA

image
Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Nešto konkretniji, zasitan i slastan ručak može biti i pita s tikvicama. Ovog puta spajamo ih sa slaninom i topljivim sirom, a po potrebi ubacujemo i začinsko bilje poput kopra, peršina i bosiljka.

PITA S TIKVICAMA

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Varivo srijedom ovog puta je kombinacija piletine, krumpira i mahuna na bijelo. Skuhajte, pričekajte da se ohladi pa poslužite, ostatke stavite u hladnjak pa u ovom jelu uživajte i za večeru. Odlično je i kad je hladno.

VARIVO S PILETINOM, KRUMPIROM I MAHUNAMA

image
Candice Bell/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Sve ostatke povrća koji su vam ostali od prva tri dana u tjednu vrlo lako možete spojiti u jedan ručak. Dodajte im samo njoke, začinite po želji, sve zajedno kratko zapecite na tavi i ručak je već spreman.

NJOKI S POVRĆEM

image
Marko Jan/Getty Images

PETAK

Jeste li kada isprobali salatu s tunom, lukom i ananasom? Ako niste, možda je sada pravo vrijeme. Pripazite samo da odreske tune nabavljate od provjerenog izvora, a ako niste sigurni u podrijetlo, prije ubacivanja u salatu možete ih kratko zapeći na tavi. Osim tune, za ovu salatu možete koristiti i komadiće lososa.

SALATA S TUNOM, LUKOM I ANANASOM

image
Larisablinova/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Tortilje su uvijek dobra ideja, posebice kada imate dovoljno vremena zaigrati se, skuhati nadjev, a zatim ih još i zapeći. Ovo je jedan od onih ručkova koji će se razgrabiti u trenu.

ZAPEČENE TORTILJE S MLJEVENIM MESOM

image
Bartosz Luczak/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Pileća krilca i tek nekoliko drugih sastojaka ove nedjelje pretvorite u ručak za prste polizati. Trebat će vam tek pokoji začin, malo maslaca i ulja i manje od sat vremena za pripremu i pečenje. Krilca možete poslužiti uz krumpiriće ili pečenu krumpir, ali i priloge kao što su riža, proso, kuskus te uz kakvu dobru salatu.

PILEĆA KRILCA

image
Wundervisuals/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:28