20 DOBRIH IDEJA

Ručak koji vas neće koštati previše i brzo je gotov? Moguće je! Tanjure će isprazniti i klinci

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Od mesnih jela koja vas neće koštati puno, preko zabavnih ideja koja će obožavati čak i klinci

Pretražili smo virtualnu knjižicu s omiljenim receptima i izdvojili one priprema kojih ne oduzima previše vremena i nije skupa, a u pitanju su jela koja bi se mogla svidjeti i najmlađima. Od zasitnih salata s ribom i mesom, preko zabavnih jela kao što su pizza od palente, mini palačinke ili burgeri od lososa, pa sve do ozbiljno dobrih tanjura za male gurmane kao što su tjestenina s umakom od patlidžana i ljepljiva pileća krilca, na našem popisu možete ih pronaći baš sve.

Ovog vikenda tako odvojite malo vremena, sjednite, prođite kroz naš popis i napravite tjedni meni za idući tjedan, možda čak i pripremu jela koja na radne dane zatim možete samo ubaciti u pećnicu ili izvaditi iz hladnjaka i ručak ili večera već su posluženi.

MESNA JELA ZA VELIKE I MALE

Iako vjerujemo kako će se svinjski kotleti s medom i češnjakom i ljepljiva pileća krilca ipak više svidjeti starijima, za one nešto mlađe pripremili smo favorite koje neće moći odbiti - napravite zabavno varivo s mesnim okruglicama ili aromatičnu piletinu s krumpirom. Ljutinu, naravno, prilagodite vlastitom ukusu.

PILETINA S KRUMPIROM

image
Marko Miščević/cropix/

SVINJSKI KOTLETI S MEDOM I ČEŠNJAKOM

image
Tomislav Kristo/Cropix/

LJEPLJIVA PILEĆA KRILCA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

VARIVO S MESNIM OKRUGLICAMA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

U SALATAMA JE SPAS
Na naš smo popis dodali i dvije salate koje će vas na užurbane dane spasiti. I ne, nećete ostati gladni. Zasitne su, bogate, sadrže sve što vam za preživljavanje napornog dana treba i toliko su dobre da ćete ih ubrzo poželjeti ponoviti.

SALATA OD TRLJA I KRUMPIRA

image
Marko Miscevic/Cropix

SALATA OD SVINJSKE VRATINE

image
Marko Miscevic/Cropix

ZABAVNA HRANA ZA NAJMLAĐE

Dobro znamo kako najmlađi gotovo nikad ne odbijaju dobar burger pa ga zato ovog puta probajte napraviti u zdravijoj varijanti s lososom. Tu je i recept za pizzu od palente koji obožavamo, a kod najmlađih provjereno prolaze i mini palačinke sa sirom i šunkom. Možete ih poslužiti za doručak, ručak ili večeru. Ili sve pobrojano.

Lažni burek idealan je za užurbane dane, pobrinite se samo da u hladnjaku imate svježi sir, koje jaja i kore za savijače, a pogačice s halloumi sirom mogle bi se svidjeti onima koji u kuhinji vole pomagati.

BURGER OD LOSOSA

image
Berislava Picek/Cropix/

PIZZA OD PALENTE

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

MINI PALAČINKE SA ŠUNKOM I SIROM

image
Berislava Picek/Cropix/

PITA OD SIRA

image
Lidija Lončarić/

POGAČICE S HALLOUMI SIROM

image
Neja Markičević/cropix/

PAŠTA, TRGANCI, POVRĆE I TUNA

Na one stvarno užurbane dane, najčešće se okrećemo jelima kao što je dobar rižoto ili kakva brzinska tjestenina poput one s umakom od patlidžana ili pak tikvica. Tu su i nezaobilazni mlinci s umakom od tune te trganci s vrhnjem koji s tanjura uvijek nestaju u rekordnom roku. Ne zaboravite niti slasne popečke koje smo ovog puta napravili od špageti buče, no vi koristiti možete i onu koja vam je trenutno pri ruci.

ZELENI RIŽOTO

image
Berislava Picek/Cropix/

TJESTENINA S UMAKOM OD PATLIDŽANA

image
Berislava Picek/Cropix/

KREMASTA TJESTENINA S TIKVICOM

image
Lidija Lončarić /

MLINCI S TUNOM

image
Berislava Picek/Cropix/

TRGANCI S VRHNJEM

image
Marko Miscevic/Cropix/

POPEČCI OD BUČE

image
Berislava Picek/Cropix/

RUČAK NA ŽLICU

Kada se pak zaželite jela na žlicu, ne brinite, imamo i tu nekoliko jednostavnih rješenja. Ranije spomenuto varivo s mesnim okruglicama uvijek će biti dobra ideja, a tu je i lažni čili sa slanutkom i mljevenim mesom koji možete zaljutiti po želji i poslužiti uz brze kruščiće, ali i odlična krem juha od tikvica i graška koja bi se mogla svidjeti i školarcima. Imamo i recept za kremastu juhu s puretinom i tortelinima, apsolutni hit među klincima.

LAŽNI ČILI S MLJEVENIM MESOM I SLANUTKOM

image
Lidija Lončarić/

KREM JUHA OD TIKVICA I GRAŠKA

image
Berislava Picek/Cropix/

KREMASTA JUHA S PURETINOM I TORTELINIMA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:44