IDEJE ZA RUČAK

Što kuhamo ovaj tjedan? Salatu s tunom, gusto varivo, punjene tikvice i složenac s mlincima

Na našem tjednom meniju nalazi se još i tjestenina s pečenim povrćem, piletina u gustom umaku i losos s gljivama i blitvom

Novi ljetni tjedan započinjemo salatom s tunom i rižom, a zatim nastavljamo s omiljenim ljetnim jelom - tjesteninom s pečenom rajčicom i paprikom. Sredinom radnog tjedna na meniju je varivo sa slanutkom i kobasicom, a zatim radimo i piletinu u gustom umaku s kiselim vrhnjem. Petak je rezerviran za ribu i lososa na malo drugačiji način, a vikend za punjene tikvice s mesom i slanutkom i složenac s mlincima i piletinom ili puretinom. Svi recepti čekaju vas u nastavku!

PONEDJELJAK

Ovu jednostavnu, a ukusnu i zasitnu salatu volimo zato što kod pripreme vrlo lako možemo iskoristiti ostatke riže od jučerašnjeg ručka, pa čak i rizi-bizija, a u zdjelu uvijek možemo ubaciti i dodatke po želji. Primjerice, malo luka, paprike...

SALATA S TUNOM, RIŽOM I MASLINAMA

image
Noemi Toscano/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Jedno od omiljenih ljetnih jela nam je svakako tjestenina s pečenim povrćem. Sve što imamo uglavnom ubacimo u pećnicu, pustimo da zamiriše, pretvorimo u gusti umak blendanjem pa samo povežemo s oblikom tjestenine koji nam je pri ruci.

TJESTENINA S PEČENOM RAJČICOM I PAPRIKOM

image
Pinkybird/Getty Images

SRIJEDA

Sredinu tjedna volimo rezervirati za fino varivo. Ovog puta na redu su slanutak i kobasica, a uvijek im možete dodati i drugo povrće po želji. Varivo obavezno poslužujemo uz kruh koji smo kratko zapekli na tavi s malo maslinova ulja pa natrljali češnjakom.

VARIVO SA SLANUTKOM I KOBASICOM

image
Al Gonzalez/Getty Images

ČETVRTAK

Umjesto vrhnja za šlag ili za kuhanje, u umak s piletinom dodajte kiselo vrhnje. Bit će još bogatiji, gušći i slasniji.

PILETINA U GUSTOM UMAKU S VRHNJEM

image
Andrey Zhuravlev/Getty Images/istockphoto

PETAK

Riba s blitvom na ovaj način vjerojatno vam nikada ne bi pala napamet, ali u pitanju je, zapravo, baš ukusno jelo kojem se rado vraćamo kada ljeti temperature malo padnu i treba nam nešto fino, utješno i toplo.

LOSOS S BLITVOM I GLJIVAMA

image
Oksanakiian/Getty Images

SUBOTA

Umjesto klasičnih lađica, napravite valjke od tikvica punjene mljevenim mesom i slanutkom. Poslužite ih uz jednostavan umak na bazi jogurta ili uz prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE S MESOM I SLANUTKOM

image
Esin Deniz/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Kada vam dosadi klasični picek s mlincima, možda je vrijeme da napravite ovaj složenac. Priprema nije previše komplicirana, a rezultat je slasno jelo kojeg će se tražiti komad više. Ako koji ipak uspijete spasiti, možete ga idući dan ponijeti i na posao, jer jednako je ukusan i hladan.

SLOŽENAC S MLINCIMA I PILETINOM ILI PURETINOM

image
Badmanproduction/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 10:25