Novi ljetni tjedan započinjemo salatom s tunom i rižom, a zatim nastavljamo s omiljenim ljetnim jelom - tjesteninom s pečenom rajčicom i paprikom. Sredinom radnog tjedna na meniju je varivo sa slanutkom i kobasicom, a zatim radimo i piletinu u gustom umaku s kiselim vrhnjem. Petak je rezerviran za ribu i lososa na malo drugačiji način, a vikend za punjene tikvice s mesom i slanutkom i složenac s mlincima i piletinom ili puretinom. Svi recepti čekaju vas u nastavku!
PONEDJELJAK
Ovu jednostavnu, a ukusnu i zasitnu salatu volimo zato što kod pripreme vrlo lako možemo iskoristiti ostatke riže od jučerašnjeg ručka, pa čak i rizi-bizija, a u zdjelu uvijek možemo ubaciti i dodatke po želji. Primjerice, malo luka, paprike...
SALATA S TUNOM, RIŽOM I MASLINAMA
UTORAK
Jedno od omiljenih ljetnih jela nam je svakako tjestenina s pečenim povrćem. Sve što imamo uglavnom ubacimo u pećnicu, pustimo da zamiriše, pretvorimo u gusti umak blendanjem pa samo povežemo s oblikom tjestenine koji nam je pri ruci.
TJESTENINA S PEČENOM RAJČICOM I PAPRIKOM
SRIJEDA
Sredinu tjedna volimo rezervirati za fino varivo. Ovog puta na redu su slanutak i kobasica, a uvijek im možete dodati i drugo povrće po želji. Varivo obavezno poslužujemo uz kruh koji smo kratko zapekli na tavi s malo maslinova ulja pa natrljali češnjakom.
VARIVO SA SLANUTKOM I KOBASICOM
ČETVRTAK
Umjesto vrhnja za šlag ili za kuhanje, u umak s piletinom dodajte kiselo vrhnje. Bit će još bogatiji, gušći i slasniji.
PILETINA U GUSTOM UMAKU S VRHNJEM
PETAK
Riba s blitvom na ovaj način vjerojatno vam nikada ne bi pala napamet, ali u pitanju je, zapravo, baš ukusno jelo kojem se rado vraćamo kada ljeti temperature malo padnu i treba nam nešto fino, utješno i toplo.
SUBOTA
Umjesto klasičnih lađica, napravite valjke od tikvica punjene mljevenim mesom i slanutkom. Poslužite ih uz jednostavan umak na bazi jogurta ili uz prilog po želji.
PUNJENE TIKVICE S MESOM I SLANUTKOM
NEDJELJA
Kada vam dosadi klasični picek s mlincima, možda je vrijeme da napravite ovaj složenac. Priprema nije previše komplicirana, a rezultat je slasno jelo kojeg će se tražiti komad više. Ako koji ipak uspijete spasiti, možete ga idući dan ponijeti i na posao, jer jednako je ukusan i hladan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....