7 jela za 7 dana

U tjednu koji slijedi punite batate, mijesite palačinke i napravite punjenu zapečenu tjesteninu

 /Getty Images/istockphoto
Pripremite se za nove radne pobjede i zaslužene pauze za ručak s odličnim rješenjima kako otjerati glad

Počeo je novi tjedan pa donosimo novih sedam ideja što biste mogli složiti za ručak za sebe i svoje ukućane, ovisno o vremenu s kojim raspolažete, kao i dostupnim namirnicama. Iako nam slijede topliji dani, započnite tjedan zapečenim batatima iz pećnice, a onda se okrijepite ukusnom juhom s kobasicama i keljem. U srijedu neka se u tavi nađu otkošteni zabatci u kremastom umaku s gljivama, a u četvrtak se posvetite zapečenim krumpirima s kozjim sirom. U petak neka riba bude na vašem tanjuru u obliku inćuna, a subotu se pozabavite tijestom i složite ukusne kineske palačinke s mladim lukom. Nedjelja je rezervirana za raskošna jela pa velike školjke od tjestenine punite mljevenim mesom i zapecite s puno sira. Dobar tek!

image
Gmvozd/Getty Images/istockphoto

PONEDJELJAK

Započnite tjedan vrućim batatima koje možete puniti cijelim nizom zdravih namirnica, među kojima su ovaj tjedan slanutak, rajčice i luk, a može biti i drugo ukusno povrće. Punjenje koje odaberete ne zaboravite dobro začiniti, a sve skupa bit će odličan bezmesni ručak.

Punjeni batat

image
Mila Bond/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Zasitna juha s krumpirima, slanutkom, kobasicama i keljem popravit će loš dan i preokrenuti vam raspoloženje na bolje pa ovaj recept spremite za one dane kada vam je svaka pomoć dobrodošla.

Juha od kobasica i kelja

image
Bartosz Luczak/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Najsočniji komadi pileta uvijek su otkošteni batci i zabatci pa ih volimo pohati, peći na roštilju ili pak u woku i tavi, prije nego ih poslužimo o kakvom slasnom umaku. Ovaj tjedan neka on bude kremasti umak na bazi vrhnja s gljivama i špinatom.

Zabatci u kremastom umaku s gljivama

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Zapečeni krumpir ima glavu ulogu u brojnim fantastičnim jelima, od francuskog krumpira preko musake pa sve do današnjeg recepta gdje ga kombiniramo s aromatičnim kozjim sirom. Ako niste ljubitelj intenzivnog okusa ove vrste sireva, poslužite se svježim kravljim sirom ili pak ga pak zamijenite svojim omiljenim namirnicama.

Zapečeni krumpir s kozjim sirom

image
Seefoodstudio/Getty Images/istockphoto

PETAK

Uvijek je dobro u smočnici imati koju limenku inćuna, a osim što ova sitna riba može dodati novi sloj okusa raznim umacima i salatama, možete je kombinirati s lukom i od nje složiti ukusnu tjesteninu.

Špageti s inćunima

image
Gmvozd/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Subota je dan za zabavne kulinarske eksperimente, a najbolje je kada u njih ubacite i nekakvo tijesto. Zasučite rukave i bacite se na izradu hrskavih kineskih palačinki, ubacite u njih sitno narezani mladi luk, a poslužite u razne umake, bilo na bazi vrhnja ili pak soje i sezamovog ulja.

Kineske palačinke s mladim lukom

image
Lauripatterson/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Ako ste se i vi razveselili kada ste u dućanu pronašli tjesteninu u obliku velikih školjki, sada je pravi trenutak da od nje nešto i pripremite! Umjesto tipičnog umaka, zašto ih ne biste napunili mljevenom junetinom, umakom od rajčice, mozzarellom i parmezanom pa ih zapekli u pećnici?

Zapečena tjestenina s junetinom i sirom

image
/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:39