Kupnja iz naslonjača

Top lista 10 online gastro adresa na kojima ćete pronaći sve za vaše sljedeće šmekersko druženje

Od svježe hrane do posebno pripremljenih komada mesa, začina za najukusnije marinade, pića i kave možete pronaći u domaćim webshopovima

Ima li ljepšeg zadatka od planiranja gurmanske večere za svoje najdraže, a da se pritom ne morate maknuti iz udobnosti svog naslonjača? Još ako pritom uživate u čaši dobrog vina i date mašti na volju, sigurni smo da ćete za iduće okupljanje osmisliti pravu gozbu! A pritom vam od velike pomoći mogu biti ove online adrese na kojima možete nabaviti sve od ozbiljno dobrih rezova mesa, egzotičnih začina za mariniranje, gotovih marinada i umaka kako za meso, tako i za tjesteninu, kao i brojne druge poslastice koje će vam trebati za bogati stol. Pritom nemojte zaboraviti i na sadržaj čaša vaših gostiju pa se tako možete počastiti vrhunskim vinima domaće proizvodnje, ali i sastojcima za savršeni spritz. Nemojte zaboraviti i na kavu nakon jela pa tako možete naručiti specialty kave iz naših, ali i velikih svjetskih pržionica.


DVA SRCA I KUHAČA

Nedavno otvoreni webshop Dva srca i kuhača brine se za “šmekere” koji žele fina pića, talijansko brašno za izradu tjestenina i dodatke jelima koji će ručak podignuti na višu razinu. Estetski privlačan, ovaj webshop vam svojim prijedlozima daje ideje kako urediti stol i stvoriti atmosferu vrijednu filma. Svakako probajte ulje od sjemenki grožđa, pesto od pistacija ili pizza box sa svim namirnicama za talijansku pizzu.


ROUGEMARIN DOMA

Nakon Santoku mesnice u Folnegovićevom naselju i online prodaje polugotovih umaka, juha, marinada i kiseliša, Marin Medak otvorio je dućan u centru Zagreba naziva RougeMarin Doma čija se lokacija pokazala kao pun pogodak. S novim dućanom došao je i redizajn stranice na kojoj možete proučiti što se sve nudi i ako ne stignete do centra, naručiti da vam dođe na kućnu adresu. Svakako probajte wok bazu, umak a la Skradin, ukiseljenu ljutiku i wasabi majonezu.


VOLIM LJUTO

Sad već nadaleko poznati proizvođač ljutih umaka na svojoj web stranici nudi sve od sjemena za ambiciozne ljutomane koji se žele okušati u uzgoju, svježih papričica koje možete koristiti u kuhanju i salatama, puniti i pohati pa do ljutih umaka i ukiseljenih dodataka jelima. Svakako isprobajte Vrabasco BBQ Strong Smoked umak za roštilj, Jalapeño Acid Slicer ukiseljene papričice i Hellfire Cookies Spark ljute čokoladne kekse.


HARISSA

Dobro poznata adresa za sve koji su ikada poželjeli unijeti malo promjene u svoje kuhanje, Harissa je izvrstan izvor začina sa svih strana svijeta, kao i korisnih informacija i odličnih prijedloga kako najbolje iskoristiti koju začinsku mješavinu. Osim što nude začine, imaju i veliki izbor aromatičnih čajeva, sušenog voća i brojne vrste šećera. Ne propustite kušati prahove za curry, kokošji temeljac bez aditiva, začin za kozice i škampe te onaj za pečeni krumpir!


GREENCAJG

Dućančić u zagrebačkoj Heinzelovoj ima doista bogat webshop, a zdrave namirnice pogodne za različite tipove prehrane dostavlja po cijeloj Hrvatskoj. Svakako uložite vremena kako biste detaljno pregledali asortiman grahorica, tjestenina od alternativnih vrsta brašna, biljnih mlijeka, orašida i brojnih dodataka prehrani. Svakako preporučujemo BioSoul food maslac od lješnjaka, kokosov šećer, tapioka brašno i čipseve bez glutena.

MM SELECTION

MM Kantina u svom shopu nudi delikatese poput 36 mjeseci odležane Pata Negre, Serrano pršuta i drugih narezaka iz Španjolske i Italije, kao i brojne rezove mesa i steakove. Isprobajte miks talijanskih i francuskih sireva, kao i odreske s raznih strana svijeta.


GASTRO BRANIMIR

Popularna trgovina u zagrebačkim Utrinama poznata je po izboru mesa baskijskog proizvođača Txogitxu, a osim što nudi gurmanske mesne prerađevine slovenskog proizvođača Kodila, preko webshopa možete nabaviti i vrhunske sireve iz stancije Kumparička i Latusa. Svakako isprobajte odličnu txistorra kobasicu, čvarke iz Kodile, istarski tvrdi sir Veli Jože iz Latusa i nagrađivane Taman čokolade.

image
Wine & more online vinoteka
Dobra Hrana/

WINE & MORE

Online vinoteka Wine & More nudi veliki izbor etiketa domaćih proizvođača, ali i vina sa svih strana svijeta. Osim velikoj broja vinarija, predstavlja i rad lokalnih craft pivovara pa tako možete izabrati pivo iz različitih dijelova Hrvatske. U ponudi imaju i maslinovo ulje, a možete se pridružiti i njihovom vinskom klubu. Svakako potražite vina svojih omiljenih vinara, a počastite se i s nagrađivanim hrvatskim uljima.


QUAHWA

Cijeli asortiman pržionice u zagrebačkoj Teslinoj možete proučiti online pa se tako na miru možete pozabaviti blendovima kave iz različitih dijelova svijeta. Prilikom narudžbe birate granulaciju mljevenja kako bi vaša kućna kava svaki put ispala savršeno, a pritom u Quahwi često rade i posebne limitirane edicije kava poput one odležane u bačvi u kojoj je prije bio viski. U Quahwi nude i opciju papirnatih doza za espresso aparate. Obavezno kušajte Diamond seriju kava.


KARIBU KAAAWA

Mali kafić na Trešnjevci možda nema svoju pržionicu, no zato pomno bira iz kojih će domaćih i popularnih stranih pržionica nuditi kavu na svom webshopu. Usto nude i brend čajeva za chai latte, a uskoro će proširiti asortiman i s grickalicama. Trenutno se možete počastiti kavama belgijske pržionice OR Coffee Roasters, a svaku će vam kavu samljeti po vašim željama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:25