Zakoračili smo u kolovoz, još jedan mjesec u kojem na tanjur stavljamo omiljene ljetne plodove. Ovog mjeseca tako kuhamo jela u kojima na najljepši način slavimo patlidžane, rajčice, krastavce i papriku, a brze i jednostavne slastice pak pripremamo od šljiva, kupina i smokava. U nastavku donosimo čak 25 recepata koje ni ovog kolovoza ne želite propustiti.
PARMIGIANA I JOŠ POKOJI SLASNI ZALOGAJ S PATLIDŽANIMA
Patlidžane posebno volimo u klasičnoj parmigiani i gotovo je uvijek pripremamo prema receptu chefice Lidije Bastianich. Kada se pak zaželimo nešto jednostavnijih jela s patlidžanom, biramo brzi umak uz tjesteninu, a tu je i fina caponata te nezaobilazni hrskavci, ovog puta u formi prutića. Baš kao i tikvice, i patlidžane volimo puniti, a osim mljevenog mesa, sjajna je već i samo kombinacija rajčica i mozzarelle.
PARMIGIANA PO RECEPTU LIDIJE BASTIANICH
ŠTO JE LJETO BEZ RAJČICA?
Bez puno rasprave, rajčica je apsolutna kraljica ljeta. Ubacujemo je u gotovo svaki obrok, a posebno je volimo u toplim i hladnim salatama, kao dio bruschetta ili kakve dobre juhe. Osim toga, dodajemo je i najrazličitijim pitama, a najdraža nam je ipak ona u kojoj rajčica, uz kakav dobar sir, igra glavu ulogu, kao što je to slučaj s ludo dobrim doručkom kakav posebno obožavaju Španjolci.
HLADNA SALATA OD RAJČICA, SLANUTKA I TJESTENINE
GAZPACHO OD RAJČICE (I KRASTAVACA I LUBENICE)
OBOŽAVAMO SALATE OD KRASTAVACA
Osim na salatu i u tzatziki umaku koji se odlično slažu uz gotovo svaki ručak, krastavce ovog ljeta ubacujemo i u juhu. Volimo je hladnu, a uz dodatak krumpira i tikvica možete je napraviti i u toploj varijanti pa poslužiti kao kompletan ručak.
POHANA PILETINA SA SALATOM OD KRASTAVACA
HRSKAVE ROLICE S UMAKOM OD KRASTAVACA
KREĆE SEZONA SMOKAVA
Svježim smokvama teško je odoljeti, ali baš kako smo pisali nedavno, u ovim je kombinacijama obožavamo. Zato ovog ljeta radimo sjajnu roladu i tiramisu, a ubacujemo je i u salatu te dodajemo pizzama i kruhu.
SOČNE ŠLJIVE U OMILJENIM SLASTICAMA
Kada smo na tržnici uočili prve šljive, odmah smo znali kako ovih dana moramo napraviti i prve ovogodišnje knedle, a potom već isplanirali kako ostatak ubacujemo u sočan ljetni biskvit kolač. Osim knedli i kolača, ovog ljeta radimo i slatke lazanje, genijalan sladoled, a šljive ubacujemo čak i u slastan ručak.
A TEK BRESKVE...
One primjerke koje ne pojedemo na plaži, ove godine ubacujemo u sočan kolač s malinama ili mentom, a kada na red dođe ručak, obavezne su grillane breskve u kombinaciji sa sirevima.
S KUPINAMA RADIMO ČUDA
Kada su u pitanju kupine, za vas smo pripremili dvije ultimativne slastice koje će oduševiti baš svakog tko ih proba. Recepte su s nama podijelile poznate domaće slastičarke i naša iskusna Slavica Šagolj, a detaljne upute potražite u nastavku. Sretno!
TORTA S KUPINAMA PO RECEPTU PETRE JELENIĆ
KOLAČ OD KOKOSA I KUPINA PO RECEPTU ŽAKLINE TROSKOT
JOGURT TORTA S KUPINAMA, MALINAMA I RIBIZLOM
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....