HIT RECEPTI

Kuhali smo jela u 15 minuta, radili mađaricu i kiflice!Ovo je 10 najklikanijih recepata u 2021.

 Berisalava Picek/Cropix/
Od jednostavnih variva, preko ljetnih klasika pa sve do omiljenih slastica. Ovo je 10 najklikanijih recepata u 2021. godini

Dok se pozdravljamo s još jednom godinom, vrijeme je za kratki pregled najčitanijih tekstova Dobre hrane kroz 2021. godinu. Sudeći prema broju klikova, proteklih ste 12 mjeseci najviše kuhali brza i jednostavna, svakodnevna jela. Jedan od najčitanijih tekstova tako je bio onaj s 15-minutnim idejama za ručak, a tu su i brze palačinke od tikvica te kiseli kupus na žlicu u kombinaciji koju zimi jednostavno ne preskačemo, a priprema kojeg ne oduzima više od pola sata. Veliki hit bile su ljetne poslastice poput sirupa od lista smokve i sočne torte od jagoda, a među najpopularnijim receptima našli su se i vječni klasici poput mađarice, kiflica i pince.

SVEVREMENSKI RECEPTI KOJE OBOŽAVAMO

JELA GOTOVA U 15 MINUTA

Naša suradnica Nastasja Chiara Petrić svojevremeno je osmislila tri jednostavna jela koja se pripremaju brzinski, a istom brzinom i nestaju s tanjura. Skuhala je tako tjesteninu s lososom i zelenim povrćem, zatim kus kus s piletinom i povrćem te jaja u šalši sa slanutkom.

TRI RECEPTA ZA JELA KOJA SE PRIPREMAJU U 15 MINUTA

image
Berisalava Picek/Cropix/

VARIVO KOJEM SE VRAĆAMO

Ovog proljeća sezonu mladog graška koristili smo za čitav niz jela, ali varivo s piletinom zasigurno je jedno onih koje smo ponovili najviše puta. Osim piletine, koristiti možete i drugu vrstu mesa, a za nešto laganiji ručak, jelo može biti i bezmesno. Također, u zimskim danima koristiti možete i smrznuti grašak.

VARIVO S PILETINOM I GRAŠKOM

image
Lauripatterson/

KISELI KUPUS NA NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN

Za vrijeme hladnih dana ništa ne grije kao tanjur dobrog jela na žlicu. Od jeseni pa sve do kraja zime najčešće se okrećemo bogatom, a tako jednostavnom varivu s kiselim kupusom, grahom i kobasicama koje se priprema u pola sata, a napravite li veću količinu, potrajati može čak i dva dana.

KISELI KUPUS S GRAHOM I KOBASICAMA

image
Shutterstock/

OMILJENE SLASTICE

VANILIN KIFLICE

Iako polako zatvaramo sezonu pečenja blagdanskih kolača, za dobre kiflice nikada nije kasno. Svake ih godine radimo po receptu chefice Ane Grgić i uvijek ispadaju baš kako treba, hrskave i prhke. Uz recept, pripremili smo vam i nekoliko savjeta za pripremu.

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA VANILIN KIFLICE PO KOJEM IH RADIMO BAŠ SVAKE GODINE

image
Berislava Picek/Cropix

PODRAVSKA MAZANICA​​

Tradicionalnim receptima uvijek se volimo vratiti, a onaj za podravsku mazanicu koja se radi od tanko vučenih kora i peče u krušnoj peći specifičan je za područje ravničarske i bilogorske Podravine i jedan je od naših omiljenih deserata. Nekada se pripremao za užinu pa tako niti jedna berba, žetva, niti građevinski radovi nisu mogli proći bez ove poslastice. Po recept smo se svojevremeno zaputili u Virje.

VEĆ 200 GODINA NITI JEDNA BERBA NE MOŽE PROĆI BEZ OVOG PODRAVSKOG KOLAČA, RECEPT SE STROGO ČUVAO

image
Marko Miščević/Cropix/

MAĐARICA

Klasik kao što je mađarica obavezan je na stolu kada su u pitanju najrazličitija slavlja i pripremamo ga bez obzira na godišnje doba. Prema receptu slastičarke Petre Jelenić uspijeva baš uvijek.

MAĐARICA PO RECEPTU PETRE JELENIĆ

image
Marko Miščević/Cropix/

PINCA

Iako se tradicionalno priprema za Uskrs, ova pinca toliko je bogata i sočna okusom da bismo u njoj uživali svakoga dana. Iako izgledom jednostavan, u pitanju je za pripremu zahtjevan kolač pa, kada se odlučite da je pravo vrijeme za miksanje i miješenje, svakako si uzmite dovoljno vremena. Na kraju će se, vjerujte, sve isplatiti. I ovaj recept s nama je podijelila slastičarka Petra Jelenić.

VEĆ GODINAMA RADIMO PINCU PO OVOM RECEPTU PETRE JELENIĆ I JOŠ UVIJEK NISMO PRONAŠLI BOLJI

image
Mario Kucera//

LJETNI HIT

PALAČINKE S TIKVICAMA

Tikvice su jedan od razloga zbog kojeg svake godine jedva čekamo ljeto pa nam je posebno drago da se na listi najklikanijih recepata nalazi i ovaj za prejednostavne slane palačinke.

OVE BRZE I JEDNOSTAVNE, A SLASNE I MEKANE PALAČINKE OD TIKVICA MORATE ISPROBATI VEĆ DANAS

image
Iuliia_n/

DOMAĆI SOK OD SMOKVE

Uz palačinke s tikvicama, još jedan ljetni hit bio je i sirup od smokvina lista. Recept je s nama podijelio Vedran Gulin iz zagrebačkog SOI-a, a s obzirom na to da su za pripremu potrebna tek tri sastojka, lako je razumjeti zašto je baš ovaj sirup jedan od omiljenih ljetnih načina rashlađivanja.

SOK OD LISTA SMOKVE

image
Marko Miščević/Cropix/

SOČNA TORTA S JAGODAMA

U sezoni jagoda u slatkim plodovima uživamo svakodnevno, a ponekad ih zapakiramo i u kakav dobar desert. Ova sočna torta s kremom od vanilije ultimativni je hit na svakom druženju za vrijeme toplijih dana pa svakako savjetujemo da, ako još niste, recept svakako spremite na sigurno. Jednom kada je poslužite ekipi, svi će vas pitati za recept.

OVA SOČNA TORTA S JAGODAMA RAZGRABILA SE U TRENU! SVI SMO TRAŽILI RECEPT I KOMAD VIŠE!

image
Berislava Picek/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 10:18