ŠTO KUHATI?

Ovaj tjedan kuhamo grah na žlicu, a radimo i punjene patdližane i zapečenu pohanu piletinu

Na našem tjednom meniju nalaze se još i juha od ljetnog povrća, tjestenina s pestom od tikvica, pečeno povrće s kobasicom i riba s bademima

Nakon kišnog vikenda, tjedan započinjemo laganom juhom od ljetnog povrća, i to onom koja se ne kuha, a zatim radimo tjesteninu s pestom kojem također nije potrebna termička obrada. Dakle, lagano, ali zasitno. U srijedu je na redu grah s rajčicom na žlicu, u četvrtak maksimalno pojednostavljujemo i radimo pečeno povrće s kobasicom, a prema kraju tjedna na meniju su riba s bademima, punjeni patlidžani i pohana zapečena piletina. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada temperature ponovno porastu, okrećemo se jednostavnim opcijama, najbolje onima koje ne zahtijevaju kuhanje. Ljetno povrće ubacite u blender, pretvorite u juhu i poslužite uz kocku leda. Brz, osvježavajuć i baš ukusan ručak gotov je u 10-ak minuta.

Hladna juha od ljetnog povrća

image
Luchezar/Getty Images

UTORAK

Još jedno jelo kojem gotovo da i nije potrebno kuhanje je tjestenina s pestom od tikvica. Ovdje se kuha samo tjestenina, a zatim se sve spaja s kremastim umakom iz blendera. Tako jednostavno!

Tjestenina s pestom od tikvica

image
Mariha-kitchen/Getty Images

SRIJEDA

Kada se zaželite grah variva, ali ipak želite nešto promijeniti, ova kombinacija u juhi od rajčice mogla bi vam se baš svidjeti. Uz tanjur ovakvog ručka trebat će vam još samo kriška kruha.

Grah s rajčicom na žlicu

image
Rawpixel/Getty Images

ČETVRTAK

Četvrtak smo odlučili maksimalno pojednostavniti i omiljeno ljetno povrće samo ubaciti u posudu za pečenje s kobasicom, strpjeti se dok ne zamiriše i poslužiti uz zdjelu salate.

Pečeno povrće s kobasicom

image
Rudisill/Getty Images

PETAK

Kada se zaželite ribe na malo drugačiji način, ova varijanta s bademima mogla bi vam se svidjeti. Poslužite je uz povrće na pari, samo krumpir ili neki drugi prilog po želji.

Riba s bademima

image
Wirestock/Getty Images

SUBOTA

S punjenim povrćem nema puno greške, a ovi patlidžani u umaku od rajčice uvijek su za prste polizati. Priprema nije komplicirana, a uz njih vam ne treba čak niti prilog. Dobro, možda samo zdjela salate...

Punjeni patlidžani

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

A kada vam dosadi klasična pohana piletina, ubacite je u pećnicu s umakom od rajčice i sirom pa sve dobro zapecite. Amerikanci ovo jelo vole poslužiti uz špagete, ali nama je draži kakav jednostavniji prilog poput, primjerice, palente s malo parmezana...

Pohana zapečena piletina

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 20:57