ŠTO KUHATI?

Tjestenina s mljevenom puretinom, mesna rolada i gusto varivo samo su neka od jela koja kuhamo ovaj tjedan

Radimo još i jednostavnu salatu s rižom, sendviče s focaccijom, krilca i ribu na tavi

Prvi vrući tjedan u lipnju započinjemo jednostavnom salatom od riže i krastavaca, a zatim radimo i tjesteninu s umakom od mljevene puretine. Sredinom tjedna na redu je bogato varivo, zatim krilca s češnjakom i medom, a u petak radimo ribu na tavi. Vikend je, pak, rezerviran za slasne focaccia sendviče s mortadellom i pistacijom i sočnu svinjsku roladu. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Ova salata sastojcima i načinom pripreme prilično je jednostavna, ali je bogata okusom i uvijek joj možete dodati i komadiće pečene piletine, tunu iz konzerve ili, recimo, tofu, pa je na taj način ‘pojačati‘.

SALATA S RIŽOM

image
Haoliang/Getty Images

UTORAK

Volite bolognese, ali želite ga učiniti jednostavnijim i lakšim? Probajte ovaj umak od mljevene puretine. Osim uz tjesteninu, dobro se slaže i uz palentu.

TJESTENINA S UMAKOM OD MLJEVENE PURETINE

image
Pinkybird/Getty Images

SRIJEDA

Varivo je uvijek dobra ideja, posebice kada je ovako bogato i moćno. Kombinirajte grašak i grah, a po želji dodajte i kobasicu, suho meso ili drugi mesni dodatak.

VARIVO S GRAŠKOM I GRAHOM

image
Uliu/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Za malo drugačija krilca, ovog puta marinirajte ih u soja sosu, dodajte češnjak, đumbir i med pa ih ubacite u pećnicu. Bit će lijepo ljepljiva izvana, a sočna i aromatična iznutra.

KRILCA S ČEŠNJAKOM I MEDOM

image
Tatiana Volgutova/Getty Images

PETAK

Najjednostavniji način za pripremiti ribu često je pečenje fileta na tavi. Želite li jelo učiniti još aromatičnijim, u ulje dodajte i malo začinskog bilja i koji režanj češnajaka.

RIBA NA TAVI

image
Vladimir Mironov/Getty Images

SUBOTA

Znate one bogate sendviče s focaccijom koji su sada totalni hit na Instagramu? E pa, napraviti ih možete i kod kuće. Imamo recept za finu focacciju, a i nekoliko prijedloga što da između dvije kriške upakirate.

FOCACCIA SENDVIČI S MORTADELLOM I PISTACIJOM

image
Ali Waxman/Getty Images

NEDJELJA

Mesna rolada zvuči tako dobro, posebice pripremljena na ovaj način, da u njoj volimo uživati barem dva dana. Prvi je poslužujemo uz pire krumpir i sokove od pečenja, a drugi u sendviču.

SVINJSKA ROLADA

image
Wirestock/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 17:13