Prvi vrući tjedan u lipnju započinjemo jednostavnom salatom od riže i krastavaca, a zatim radimo i tjesteninu s umakom od mljevene puretine. Sredinom tjedna na redu je bogato varivo, zatim krilca s češnjakom i medom, a u petak radimo ribu na tavi. Vikend je, pak, rezerviran za slasne focaccia sendviče s mortadellom i pistacijom i sočnu svinjsku roladu. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Ova salata sastojcima i načinom pripreme prilično je jednostavna, ali je bogata okusom i uvijek joj možete dodati i komadiće pečene piletine, tunu iz konzerve ili, recimo, tofu, pa je na taj način ‘pojačati‘.
UTORAK
Volite bolognese, ali želite ga učiniti jednostavnijim i lakšim? Probajte ovaj umak od mljevene puretine. Osim uz tjesteninu, dobro se slaže i uz palentu.
TJESTENINA S UMAKOM OD MLJEVENE PURETINE
SRIJEDA
Varivo je uvijek dobra ideja, posebice kada je ovako bogato i moćno. Kombinirajte grašak i grah, a po želji dodajte i kobasicu, suho meso ili drugi mesni dodatak.
ČETVRTAK
Za malo drugačija krilca, ovog puta marinirajte ih u soja sosu, dodajte češnjak, đumbir i med pa ih ubacite u pećnicu. Bit će lijepo ljepljiva izvana, a sočna i aromatična iznutra.
PETAK
Najjednostavniji način za pripremiti ribu često je pečenje fileta na tavi. Želite li jelo učiniti još aromatičnijim, u ulje dodajte i malo začinskog bilja i koji režanj češnajaka.
SUBOTA
Znate one bogate sendviče s focaccijom koji su sada totalni hit na Instagramu? E pa, napraviti ih možete i kod kuće. Imamo recept za finu focacciju, a i nekoliko prijedloga što da između dvije kriške upakirate.
FOCACCIA SENDVIČI S MORTADELLOM I PISTACIJOM
NEDJELJA
Mesna rolada zvuči tako dobro, posebice pripremljena na ovaj način, da u njoj volimo uživati barem dva dana. Prvi je poslužujemo uz pire krumpir i sokove od pečenja, a drugi u sendviču.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....