Gdje za produženi vikend?

Ovo su trenutno vruća mjesta na našoj gastro sceni, evo gdje na večeru, izlet, pizzu, kavu i sladoled

Napravili smo ultimativni vodič za produženi vikend, od top mjesta za ručak i večeru, sladoled i kavu, do odličnih ideja za izlet

Produženi vikend je pred nama, vrijeme je za maksimalno opuštanje i uživanje u dobroj hrani i piću. Izdvojili smo zato nekoliko trenutno popularnih mjesta u cijeloj zemlji gdje ćete to moći i ostvariti. Od Zagreba do Slavonije, Like i Splita, pravo je vrijeme da vikend iskoristite baš kako treba!

DOČEK LJETA I DRUŽENJE NA OTVORENOM + druge top zagrebačke adrese

Doček ljeta bit će još bolji ako se u srijedu nakon posla zaputite do Petog kupea i dočekate ga s nama. Zajedno ćemo uživati u dobrim zalogajima za koje će se pobrinuti majstor od roštilja J Grilla i Baby Dooks, a tu je i dobra glazba uz Ozrena Kanceljaka Kancu. Više detalja o Sjaju u tavi potražite ovdje. Vidimo se!

image
Berislava Picek/zeljko Puhovski/Cropix/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Ako i ostatak produženog vikenda provodite u Zagrebu, možda je sada pravo vrijeme da se zaputite do popularnih adresa koje već dugo želite posjetiti, ali nikada niste imali vremena. Primjerice, Sol tapas na hrvatski nedavno je otvorio terasu pa će dobra ideja biti tamo se zaputiti na doručak ili večeru, a kad ste već na trgu, posjetiti možete i novootvorenu Rougemarin focacceriju, gdje pojesti možete slasne sendviče s talijanskim narescima i sirevima.

image
@focacceria Rougemarin Instagram/

Nađete li se u petak u centru grada, svakako svratite i na tržnicu Dolac, gdje se svakog petka do sredine srpnja održava Place market. Nekoliko štandova s hranom poznatih zagrebačkih restorana, jela kao što su štrukli na azijski, skradinski rižoto, sendviči i juhe samo su dio ponude pa svakako svratite provjeriti što se to kuha na najpoznatijoj tržnici u gradu. Više detalja potražite ovdje.

image
Mateo Mučnjak/
image
Mateo Mučnjak/

U centru do kraja tjedna još možete posjetiti i Asian Street Food Festival, a toplo preporučujemo i obilazak Boogie Laba ako ste u potrazi za top sladoledom. U slučaju da se ipak želite odmaknuti od gužve, zaputite se do Gajnica, u azijsku čajanu i bistro Jing Yuan na porciju hot pot jela, koje je ovdje pravi doživljaj. Više saznajte ovdje.

image
Filip Popović/

Od petka također kreće Art Park kampiranje na Ribnjaku, u sklopu kojeg će svi zainteresirani moći sudjelovati u različitim radionicama, uživati u glazbi DJ Pepija i drugih istaknutih glazbenika, ali i u dobrim zalogajima ekipe iz Munchyja. Art park će na Ribnjaku biti sve do 15. srpnja pa svakako zapratite njihove društvene mreže kako biste na vrijeme bili informirani o svim događanjima na zelenom travnjaku jednog od najljepših zagrebačkih parkova.

image
Art park

ODLAZIMO IZ ZAGREBA, ALI NE PREDALEKO

Želite li se ovih dana zbilja počastiti, razmislite o izletu na Plešivicu, u novi restoran s Michelinovom zvjezdicom - restoran Korak. Ondje će vas dočekati pravi mali gastro spektakl pa budite spremni u potpunosti se prepustiti u ruke chefa Bernarda Koraka. Priliku svakako dajte i drugim nagrađenim restoranima, listu pronađite ovdje.

image
Mario Kučera/
image
Mario Kučera/

Malo izvan Zagreba, u Svetoj Nedjelji, čeka vas i festival posvećen rajčici. Paradajz from Paradise održava se od 23. do 25. lipnja na lokaciji parka i jezera Kipišće i, osim velike količine rajčica, ovdje će vas dočekati i dobra hrana braće Nekić, piće i dobra atmosfera.

image

Vidmo se!

Salty Business/

Osim toga, svakako bacite pogled i na našu listu dobrih ideja za vikend izlete s najmlađima. Na nju smo uvrstili mjesta kao što su voćnjaci i rančevi, koja nude uzbudljiv sadržaj za cijelu ekipu, ali i domaću hranu u kojoj možete uživati na licu mjesta ili ponijeti za doma.

image
Seoski Turizam Kezele Facebook/

POREČ ILI SPLIT?

Bez obzira jeste li se zaputili u Istru ili Dalmaciju, za vas također imamo nekoliko dobrih ideja. Nedavno smo uživali u sjajnim jelima u restoranu Spinnaker u Poreču te sa sigurnošću možemo reći da su već i ona sama za sebe vrijedna vožnje od tri sata. No, kad ste već tu, svratite i na neku od adresa koje smo svojevremeno uvrstili u naš vodič.

image
Maja Šokčević Lovrić/

Kada se već zaputite u Poreč, razmislite i o tome da putem stanete u relativno novom wine bistrou Denija Srdoča - Hidden. Ovdje možete uživati u ukusnim zalogajima kao što su, primjerice, riblji ili klasičan tatarski, ali i vrhunskim vinima.

Ovih smo dana objavili i gurmanski vodič po Splitu pa, ako tražite mjesto za prvu jutarnju kavu, ručak, večeru ili dobar koktel, provjerite naše preporuke i prepustite se guštanju uz more.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

IZLET U LIKU

Zasigurno ste već čuli za hit pizzeriju Ruspante u Lici, toliko dobru da se tamo odlazi ciljano ili se čak i u žurbi skreće s autoputa. Kada smo ih nedavno posjetili, i sami smo se uvjerili zašto su toliko popularni i toplo vam preporučujemo da razmislite o izletu u divnu Liku. Osim pizze, ovdje će vas dočekati i lijepa priroda pa vjerujemo kako će baš svatko pronaći kutak koji će ga očarati. Cijelu priču pročitajte ovdje.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Lidija Lončarić/

SLAVONSKI HIT

Poznati hrvatski kuhar Marko Alilović otvorio je nedavno u Osijeku vlastiti lokal - bistro Lulu. Do nas su došle vijesti da gosti već naveliko hvale njegove tuna poke i ramen pa, ako vam azijski fusion bistro zvuči kao nešto što je Osijeku baš nedostajalo, obavezno ga posjetite u Sunčanoj ulici.

image
Bistro Lulu Facebook Page/
image
Bistro Lulu Facebook Page/

ŠTO KAŽETE NA SLOVENIJU?

Planirate li produženi vikend provesti u susjednoj Sloveniji, na popis mjesta koja ćete posjetiti svakako stavite i Jelenov greben. Nedavno smo napravili mali vodič za gurmane pa svakako provjerite što se nudi i gdje sve možete svratiti u blizini Podčetrtka. Na povratku kući možete svratiti i na Hudu pizzu u Brežicama, a dobra ideja bit će i gostilna Vovko nedaleko Novog Mesta. Svakako provjerite i naš popis dobrih preporuka preko granice. Nije daleko, a svakako vrijedi isprobati nešto novo.

image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:58