Ljeto nam se pokazalo u punoj snazi, a to samo znači da uz dovoljno vode i hlada, trebamo i laganija, okrepljujuća jela. Stoga smo ovaj tjedan odlučili manje boraviti u zagrijanoj kuhinji ili, pak, to vrijeme svesti na minimum pripremajući jela koja možemo jesti i topla i hladna. U tjedan ulazimo s jednim utješnim, kako i priliči ponedjeljku. Odabrali smo talijanski klasik - njoke s pestom koji ćemo sami napraviti. Dan kasnije pripremamo salatu od krumpira s pomakom, koju možemo jesti i toplo-hladnu, dok u srijedu pečemo quiche s piletinom, brokulom i sirom kako bismo si osigurali jednako ukusnu večeru ili užinu. U četvrtak planiramo skuhati pravu domaću juhu od rajčice s bosiljkom, dok za petak već imamo spremne lignje koje ćemo puniti i kuhati u umaku pa ih servirati uz kremastu palentu. Vikend je predviđen za guštanje, pa zato radimo ručak koji se ne kuha, a jednako je ukusan i zasitan kao i neki za koje vam trebaju sati provedeni uz štednjak, a za nedjelju ćemo ispeći svinjske kotlete, toliko sočne da kupujemo duplu porciju, jer nam je iskustvo pokazalo da ih nikad nije dovoljno... Uživajte u tjednu pred nama i dobroj hrani.
PONEDJELJAK
NJOKI S PESTOM OD BOSILJKA, PANCETOM I PARMEZANOM
Bilo da ste na moru i odmarate ili ste još uvijek u gradu i radite - ovo jelo će vas i razveseliti i utješiti. Pripremite njoke s pestom od bosiljka, pancetom i parmezanom, savršen ljetni obrok koji ćete rado reprizirati uz dodatak domaćih rajčica, odrezak od tune ili pileća prsa.
UTORAK
SALATA OD KRUMPIRA S MAJONEZOM, JAJIMA I MLADIM LUKOM
Ovo nije klasična hladna salata od krumpira, jer se krumpir peče, no zato i jest odlična - možete je jesti toplo-hladnu! Tko zna, možda nakon ove, više niti nećete poželjeti drugačiju salatu od krumpira.
SRIJEDA
QUICHE S PILETINOM, BROKULOM I SIROM
Odlična je ovo ideja za ručak za dva dana! Pritom je i slasna, utješna i idealna za sparne ljetne dane kad nam se ne provodi previše vremena uz štednjak u vrućoj kuhinji.
ČETVRTAK
U današnje vrijeme sve je nekako postalo i brzo i instant, no zato se barem ponekad potrudimo da tako ne bude s hranom, ipak je to gorivo i za naše tijelo, i za našu dušu. Stoga, zaboravite na onu iz vrećice i tetrapaka i sami pripremite najbolju juhu od rajčice i bosiljka.
PETAK
Volimo ih frigane, na žaru, ali i punjene: uz ovaj recept lignje ćete željeti jesti svaki dan. Servirati uz njih možete bruschette, tjesteninu ili, kao naši stari, kremastu palentu. Kako god, okusi će vas, ako ste još u gradu, teleportirati na more...
SUBOTA
LJETNA CIABATTA S PRŠUTOM, BURRATOM I BRESKVAMA
Tko kaže da za dobar ručak trebaju sati!? Ovo jelo je dokaz da je to nepotrebno. Pripremite danas ljetnu ciabattu s pršutom, burratom i breskvama i uživajte u finom i brzom jelu s okusom ljeta. Trebat će vam samo desetak minuta.
NEDJELJA
PEČENA SVINJETINA SA SIROM I HRSKAVOM SLANINOM
Ovako pripremljeni svinjski kotleti prijaju i ljeti, a gotovi su taman dok postavite stol. Naime, pečena svinjetina sa sirom i hrskavom slaninom jedno je od onih jela koja nisu rezervirana samo za hladniji dio godine, pogotovo ako ih servirate uz svježu salatu, a za njihovu pripremu i pečenje trebat će vam tek oko pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....