ŠTO KUHATI?

Pašta s orasima, slanutak na žlicu, ljetna piletina i velika engleska ‘palačinka‘ iz pećnice favoriti su s ovotjednog menija

Kuhamo još i hotdog u tortilji, pečemo skušu i radimo punjene patlidžane

Tjedan započinjemo jelom koje je brzo gotovo, a zasitit će nas - paštom s rikolom i pestom od oraha. Zatim nastavljamo s gustom juhom s junetinom i slanutkom, a onda radimo i hot dog u tortilji sa sirom. Još smo u ljetnom raspoloženju pa su ovog tjedna na meniju i grilana pileća prsa s breskvama i borovnicama, radimo i pečenu s rajčicama, a za vikend su na redu patlidžan s bulgurom i ‘palačinka‘ iz pećnice kako je vole Englezi. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada vam se jede nešto brzo, a zasitno i fino, ova tjestenina mogla bi biti dobra ideja. Spaja rikolu, sušene rajčice i pesto od oraha, jednostavna je, aromatična i ukusna topla i hladna.

Pašta s rikolom, sušenim rajčicama i pestom od oraha

image
Haoliang/Getty Images

UTORAK

A što kažete na nešto na žlicu? U ovoj juhi spajamo slanutak, junetinu i začine i odlična je za presjeći tjedan.

Juha sa slanutkom, junetinom, peršinom i začinima

image
Anastasiya Larionova/Getty Images

SRIJEDA

Kada vam se jede fast food, a ipak biste ga radije pripremili kod kuće, razmislite o ovom hot dogu u kukuruznoj tortilji sa sirom. Klinci će ovaj ručak obožavati.

Hotdog u kukuruznoj tortilji sa sirom i ljutim umakom

image
Ezumeimages/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Iako vremenska prognoza nije na našoj strani, mi smo još uvijek u ljetnom raspoloženju. Zato radimo ova grilana pileća prsa s breskvama i borovnicama koja su lagana, sočna i baš osvježavajuća.

Grilana pileća prsa sa svježim breskvama, borovnicama, rikolom i feta sirom

image
Alleko/Getty Images

PETAK

Riba petkom ovog puta je pečena skuša. Dodajte joj rajčice, paprike i masline i dobili ste zasitan obrok uz koji je najbolje poslužiti samo krišku kruha, kojim ćete zatim pokupiti sve sokove.

Pečena skuša s pirjanim rajčicama, paprikom i maslinama

image
Nikolay_donetsk/Getty Images

SUBOTA

Ljeto na tanjuru može biti i pečeni patlidžan. Želite li dobiti zasitan, moćan tanjur, poslužite ga u kombinaciji s bulgurom i slanutkom, lukom i feta sirom.

Pečeni patlidžan s bulgurom, slanutkom, začinima, lukom i feta sirom

image
Nerudol/Getty Images

NEDJELJA

Englezi ovo jelo obožavaju, a ni nama nije mrsko. Velika ‘palačinka‘ iz pećnice, pečenje, možda i malo graška i to je sve što nam za nedjeljni ručak treba!

Jorkširski puding punjen tradicionalnim engleskim pečenjem

image
Clarkandcompany/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 22:14