ŠTO KUHATI VIKENDOM?

Kuhanje ljeti mora biti jednostavno, a hrana za prste polizati, imamo 20 provjerenih recepata

 Berislava Picek/Cropix/
Ako vrijeme provodite kod kuće ispod klime, imamo 10 jednostavnih ideja kako na najukusniji način potrošiti vrijeme

Kad temperature skoče, ne preostaje nam drugo nego zamračiti kuću ili stan, upaliti klimu i zavaliti u fotelju uz dobru knjigu, novu seriju ili omiljeni film. U pauzama od vikend odmora, valjalo bi nešto i skuhati, a kako ne biste previše razbijali glavu, sastavili smo detaljan vikend meni koji uključuje najbolje prijedloge za doručak, ručak, grickalice i večeru. Tu su i, naravno, jednostavne slastice za pripremu kojih ovog vikenda napokon imamo vremena. Sve recepte potražite u nastavku.

DORUČAK I IDEJE KOJE SPAŠAVAJU STVAR

Iako dobar doručak vikendom obavezno uključuje jaja na bilo koji način, ovog vikenda odlučili smo stati na kočnicu i počastiti se jednostavnijim i laganijim jelima. Donosimo zato nekoliko prijedloga priprema kojih vam neće oduzeti previše vremena, a mogla bi se svidjeti svima, od najmlađih do najstarijih.

GRANOLA S LJEŠNJACIMA I ČOKOLADOM

image
Lidija Lončarić/

TOPLI SENDVIČ S TIKVICAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

ZOBENA KAŠA S VOĆEM

image
Berislava Picek/Cropix/

POGAČICE OD ČETIRI SASTOJAKA

image
Lidija Lončarić/

ŠTO JE ZA RUČAK? SAMO DA JE BRZO I UKUSNO

Od sočne porchette recept za koju su nam otkrili znalci iz Gastronomada, do hrskave rolane piletine po receptu Mate Jankovića, ovog vikenda palimo klimu i pećnicu, zatvaramo kuhinju i dok se korica ne zahrskavi, na kauču čitamo onu jednu knjigu koja nas već dugo gleda s noćnog ormarića. U slučaju da su mesne delicije za vas ipak pretežak odabir na vruće ljetne dane, razmislite i o pripremi jednostavne tjestenine s najsočnijim ljetnim rajčicama, salate s tunom i rižom ili pizza savijače.

PROVJERENI RECEPT ZA PORCHETTU (I REBARCA)

image
Berislava Picek/Cropix

PILETINA PUNJENA MOZZARELLOM I ŠPINATOM PO RECEPTU MATE JANKOVIĆA

TJESTENINA SA ŠUGOM OD PEČENIH RAJČICA

image
Berislava Picek/Cropix/

SALATA S TUNOM I RIŽOM

image
Berislava Picek/Cropix/

PIZZA SAVIJAČA

image
Marko Miscevic/Cropix/

ŠTO GRICKAMO UZ FILM I SERIJU?

Za vrijeme ljetnih mjeseci često masne i teške kupovne grickalice ostavljamo po strani i radije biramo one laganije i napravljene od svježeg voća. Naš odabir ovog vikenda su jednostavni lažni krumpirići od palente, a u ovakvim situacijama volimo se počastiti i jednostavnim krekerima koje ćesto poslužujemo uz različite dipove i paštete. Ovog vikenda odabir pada na prejednostavnu tuna paštetu i iste takve krekere. Tu su još i grickalice koje u kriznim situacijama možete napraviti od smrznutog graška ili slanutka, začiniti ih omiljenim dodacima i napraviti zdravu grickalicu koja nestaje u trenu.

U slučaju da vam treba nekakav projekt koji će vas zabaviti kroz vikend proveden kod kuće, dobra ideja mogle bi biti i voćne trake. Iako ćete za pripremu ove kul poslastice trebati upaliti pećnicu na čak nekoliko sati, temperatura će biti toliko niska da nećete niti primjetiti da radi.

Planirate li u večernjim satima ipak izaći u park ili se zaputiti na plažu s najmlađima, poslužite se jednostavnim receptima za pizza rolice, voće na štapiću ili muffine u kornetu koji bi mogli raspametiti vaše klince i njihove male prijatelje.

PALENTIĆI

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

KREKERI S PAŠTETOM OD TUNE

image
Lidija Lončarić/

GRAŠAK I SLANUTAK KAO GRICKALICE

image
Lidija Lončarić/

VOĆNE TRAKE

image
Berislava Picek/Cropix/

TRI IDEJE ZA GRICKALICE KOJE NOSIMO U PARK I NA PLAŽU

image
Berislava Picek/Cropix/

ZA DESERT SAMO SEZONSKO VOĆE
Ako ste ranim jutrom stigli do tržnice i opskrbili se novom porcijom sezonskih plodova, u nastavku ostavljamo i nekoliko recepata za omiljene voćne deserte. Razmislite tako o pripremi jednostavne, osvježavajuće torte s kremom od jogurta ili pak prutića s čokoladom i ribizlom. Na pameti su nam još i osvježavajuće kocke s limuncellom i grčkim jogurtom, dok bi one koji za pripremu žele potrošiti najviše 10-ak minuta, mogao privući jednostavan crumble s breskvama. U slučaju da ovog vikenda uopće ne želite paliti pećnicu, okušajte se i u pripremi sirove pite s breskavama i malinama ili pak jednostavnog sladoleda od lubenice i rosea.

JOGURT TORTA S BOBIČASTIM VOĆEM

image
Biljana Blivajs/Cropix

PRUTIĆI S ČOKOLADOM, RIBIZLOM I PISTACIJAMA

image
Biljana Blivajs/Cropix

KOCKE S LIMUNCELOM I GRČKIM JOGURTOM

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

CRUMBLE S BRESKVAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

SIROVA PITA S BRESKVAMA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

SLADOLED OD LUBENICE I ROSEA

image
Marko Miscevic/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 21:21