IDEJE ZA RUČAK

Što kuhati ovaj tjedan? Punjenu pohanu piletinu, gulaš, junetinu u gustom umaku i grah na žlicu

Osim toga, na meniju su i tjestenina u umaku od gljiva, rižoto s lignjama i puretina s mlincima

Prvi tjedan prosinca započinjemo jako i nastavljamo omiljenim klasicima. Prva je na redu punjena pa pohana piletina, zatim brzinska tjestenina u umaku od gljiva, a onda i bogat mesni gulaš. U slučaju da vam ne ostane baš ništa u loncu, jer toliko je dobar, u četvrtak napravite junetinu u umaku, a u petak, naravno, nešto morsko. Ovog puta to će biti rižoto s lignjama. Za vikend se ponovno vraćamo jelima na žlicu i radimo varivo s grahom i kobasicom, a u nedjelju radimo puretinu s mlincima na malo jednostavniji način. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Postoji li uopće slasniji ručak od piletine punjene kvalitetnom šunkom i sirom pa pohane? Teško. Uz ovo jelo obavezan je pire krumpir i zdjela zelene salate. I to je sve što vam treba za dobar ponedjeljak na poslu. Usput, ako vam se baš i ne prži, piletinu možete panirati pa ispeći u pećnici ili fritezi na vrući zrak i tako si olakšati posao.

PUNJENA PILETINA S PIRE KRUMPIROM

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ona jedna tjestenina kojoj se volimo okrenuti kada nas stisne gužva i baš ništa ne stižemo je ova brzinska varijanta s gljivama. Trebat će vam tek malo vina, gljive po želji, vrhnje i malo vremena.

TJESTENINA U UMAKU OD GLJIVA

image
Mariha-kitchen/Getty Images

SRIJEDA

Kada kuhamo ovakav mesni gulaš, uvijek se pobrinemo da su količine uduplane kako bi nam dio ostao i za idući dan. To se, nažalost, često ne dogodi, jer tako je dobar da se jede dok lonac nije prazan. U slučaju da se osjećate posebno inspirirani, uz ovaj gulaš možete napraviti i knedle od kruha ili ga, jednostavnije, njoke.

MESNI GULAŠ

image
Brebca/Getty Images

ČETVRTAK

Junetina u gustom šugu jedan nam je od vječnih favorita. Volimo je u formi šnicli, ali i ovako, narezana na komadiće pa zapečena, ima svoju posebnu slast. Prilog uz ovo jelo gotovo uvijek je pire krumpir, ali odlično se slaže i uz široke rezance, palentu...

JUNETINA U UMAKU

image
Pretti/Getty Images

PETAK

Rižoto je uvijek dobra ideja, posebice kada je u pitanju morska varijanta. Kupite lignje, dodajte crnilo pa sve zajedno skuhajte u najkremozniji ručak u tjednu.

CRNI RIŽOTO S LIGNJAMA

image
Mladich/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Što uopće dodati kada je na stolu grah varivo s kobasicom? Toplo, utješno, na žlicu i idealno za dva dana. Obožavamo ga!

VARIVO S GRAHOM I KOBASICOM

image
Al Gonzalez/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Puretina u komadima, pečena tako da se na vrhu stvori hrskava korica, a iznutra ostane sočna, odlična je ideja za nedjeljni ručak. Kada uz to poslužite mlince, zadovoljstvo svih za stolom je zagarantirano.

PURETINA S MLINCIMA

image
Roxiller/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:31