OVOG BOŽIĆA ŽELIM...

Ovo je najbolja top lista božićnih poklona na koje otkidaju šmekeri, bonkulovići i kućni kuhari

 Ana-marija Bujić, Mario Kučera, Marko Miščević/Cropix
Kako bismo vam olakšali ovogodišnju potragu za božićnim poklonima, sastavili smo listu onih koji će razveseliti i najveće gurmane

Početak prosinca je blizu, blagdansko ludilo polako počinje, a samim time kreće i potraga za najmaštovitijim poklonima. I upravo zato, pripremili smo opširnu listu delicija koje bi ovog Božića mogle razveseliti one najveće gurmane među vašim najdražima, a onda ubacili i pokoji koristan kuhinjski dodatak. Najbolje od svega, sve su stavke s našeg popisa provjereno kvalitetne, isprobali smo ih i sami te ih sa zadovoljstvom preporučujemo i drugima.

Osim navedenih, dobra ideja bit će i odlazak u specijalizirane trgovine poput Gastro Branimira gdje možete pronaći čitav niz mesnih i drugih delicija, Mangie za one okorjele ljubitelje talijanskih specijaliteta i RougeMarin Doma za kakav bogati paket polugotovih jela, artisan čokolada, začina, sokova i napitaka svih vrsta.

CHOZEN

Listu božićnih poklona otvaramo ultimativnim primjerkom za ljubitelje čokolade. Ručno rađeni čokoladni bomboni Chozen proizvode se u Zagrebu i dolaze u nekoliko genijalnih varijanti pomno kombiniranih okusa. Uz to, posebna je pažnja posvećena i pakiranju pa je tako ovaj poklon idealan i za one estetski najzahtjevnije. Naručiti ih možete putem web shopa direktno na adresu primatelja, a one će zatim biti dostavljene s velikom pažnjom i, sigurni smo, oduševiti baš svakog zaljubljenika u dobar čokoladni zalogaj. Cijena kutije čokoladnih bombona kreće se od 140 do 150 kuna.

image
Marko Miščević/Cropix

Pčelarko omoti

Nalaze li se na vašem popisu najbližih oni koji posebnu brigu posvećuju ekološkim rješenjima, Pčelarko omoti ispod božićnog drvca mogli bi ih posebno razveseliti. Riječ je o omotima napravljenim od tkanine i pčelinjeg voska stvorenim za skladištenje najrazličitijih namirnica poput voća i povrća, sendviča i ostataka od ručka ili večere, a idealni su i za izlete u prirodu te se od njih mogu napraviti čak i praktične čaše. Pčelarko omote možete naručiti pojedinačno ili u paketu putem društvenih mreža.

image
Nikola Vilic/Cropix

Sasvim mala božićna kuharica

Jedan od onih poklona koji bi, sigurni smo, ovog Božića voljeli dobiti zaljubljenici u listanje kuharica i oni koji posebnu pažnju posvećuju blagdanskom stolu, svakako je i Sasvim mala božićna kuharica Ana-Marije Bujić. Kuharica je dostupna za narudžbu od 1.12., a dobra je vijest i kako će se uskoro moći kupiti i u zagrebačkom dućanu Đardin. Cijena kuharice bit će 125 kuna.

image
Ana-Marija Bujić

Cidrani craft jabučni ocat

Novost na domaćoj sceni i pravi gurmanski poklon je i Cidrani craft jabučni ocat s "wild mother" probiotičkom kulturom. Idealan je dodatak brojim jelima, dolazi u nekoliko zanimljivih okusa, a birati možete i između nekoliko manjih bočica, putem njihovog web shopa naručiti već gotov paket ili ga kreirati sami. Cijene se kreću od 79 kuna pa sve do 654 kune za pakete koji uključuju čak šest boca octa i pakiranje coco-ghee gurmanske fuzije ulja.

image
Ustupljena Fotografija

PopUp Corn kokice

Još jedan novitet koji nas je osvojio simpatičnim pakiranjem i pažljivo biranim sastojcima su i kokice PopUp Corn. Kokice su u potpunosti hrvatski proizvod, dolaze u nekoliko neodoljivih okusa poput onih sa sirom, mediteranskim začinima, karamelom i crnom i bijelom čokoladom, a putem njihove stranice možete naručiti i cijeli paket s kombinacijama okusa pa filmske večeri najdražih učiniti još uzbudljivijima.

image
Marko Miscevic/Cropix

Hug&Punch kava

Nedavno su nam u detalje objasnili kako skuhati savršenu moku, a sada vam predstavljamo njihovu ponudu vrhunske kave. Hug&Punch je ekipa entuzijasta i ljubitelja stvarno dobre kave, dobavljač origina kava, vrhunska mikro pržiona, a prije dvije godine u Matuljima su otvorili i edukativni Hug&Punch centar. Bez posrednika, ova ekipa smještena nedaleko Rijeke, iz cijelog svijeta dobavlja samo najkvalitetnija, pomno birana zrna kave, a zatim uz puno truda i rada stvaraju neodoljive blendove. Njihove proizvode možete pronaći klikom na web shop, a kavu za pripremu kod kuće pronaći ćete već za 69 kuna za 250 grama.

image
Hug&Punch u Matuljima

Cookies and dip by Le Kolač

Nakon što je otvorio novi Franko's Sweet na zagrebačkom Europskom trgu, jedan od najboljih domaćih slastičara izbacio je novi proizvod. Riječ je o kombinaciji keksa od vanilije, lješnjaka i pistacija i umaka od slanog karamela (200 kuna) koji dolazi u genijalnom pakiranju i koji će, uvjereni smo, oduševiti ljubitelje blagdanskih slatkiša. Osim toga, u slastičarnici i web shopu možete pronaći i poklon pakete koji uključuju pakiranje sladoleda, slanog karamela i financijera po 190 kuna. Dobra je vijest i da slatki paket s keksima i karamelom možete naručiti i putem Wolta po cijeni od 210 kuna.

image
Lekolac.com

Odabrana vina

Boca vina uvijek je dobar poklon, a naš vinski znalac Saša Špiranec baš uvijek ima sjajne ideje. Najdražim vinoljupcima odaberite jednu od boca koja je ove godine osvojila hvalevrijedna Decanterova priznanja, odlična ideja bit će i selekcija vina Mlado Međimurje, a ljubitelje mjehurića pak možete iznenaditi kakvim dobrim pjenušcem. Jednako tako, sjajna vina možete naručiti i putem webshopa MIVA Galerija vina. Dostava je unutar 48 sati, pokrivaju cijelu Hrvatsku, a odnedavno dostavljaju i u zemljama Europske unije.

Šmekerski pokloni

Webshop Dva srca i kuhača oduševit će vam prelijepim daskama za posluživanje, kuharicama, mirisnim teglicama pesta i senfova ili možda vinskim čašama. Bacite oko, imaju sjajnih stvari!

image
Poklon paket proizvoda
Dva Srca I Kuhača

Lepi Dečki poklon paket

Kada govorimo o tekućim poklonima, kvalitetna selekcija craft piva mogla bi pak razveseliti pivopije iz vašeg društva. Vjerujemo kako velik broj pivara ovih dana sprema posebne blagdanske poklon pakete, no nama su za oko zapeli čakovečki Lepi dečki s čitavim nizom etiketa koje, kada ih se upakira u simpatičnu drvenu kutiju, izgledaju više nego primamljivo. Cijena njihovog paketa je 250 kuna za 9 piva u drvenoj kutiji, a cijelu ponudu možete vidjeti na njihovoj web stranici.

image
Marko Miscevic/Cropix

Pčelarstvo Bošković med

Krem med u kombinaciji s kakaom ili kakaom i lješnjacima, kurkumom, limunom i peludi ili pak uljem konoplje, složit ćete se, idealan je poklon u doba kada najviše pažnje posvećujemo upravo zdravlju. No, osim dodatne doze zdravlja, med obitelji Bošković donosi i neodoljive okuse te je idealan dodatak palačinkama, različitim slasticama, a mi ga posebno volimo ubaciti u toplu šalicu mlijeka pa uživati u zdravoj varijanti kakaa. Cijena teglice od 220 grama koštat će vas svega 25 kuna i, pitate li nas, mogao bi biti lijep znak pažnje za one s kojima se dugo niste vidjeli. Naručiti ga možete putem društvenih mreža.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Bread Club Panettone

Ovogodišnje izdanje Bread clubovog slatkog kruha dolazi u divnom izdanju i idealan je poklon za ljubitelje ove talijanske slastice. Saznali smo kako je u njihov panettone uloženo iznimno puno truda, a kada smo ga isprobali, zaključili smo kako je u pitanju svakako najbolji primjerak koji na domaćem tržištu možete pronaći. U Bread Clubu ga rade od sourgough tijesta, dodaju mu bademe i kandirano voće pa pakiraju u kutije koje će posebno lijepo izgledati ispod okićenog božićnog drvca (160 kuna). Također, u ponudi je i panettone bez kandiranog voća i za isti ćete morati izdvojiti 150 kuna. Pronaći ga možete u Bread club poslovnicama u Trakošćanskoj i Vlaškoj ulici u Zagrebu.

image
Marko Todorov/Cropix

Vinske radionice u Pupitresu

Želite li pak svoje najdraže razveseliti novim znanjima upakiranim u zabavne radionice, one vinske znalke Jelene Šimić Valentić u Pupitresu mogle bi biti pun pogodak. Sve što trebate jest odabrati tematiku koja bi mogla biti zanimljiva osobi koju darujete i čekati dojmove koji će, sigurni smo, biti više nego pozitivni. Sve detalje potražite na Pupitres web stranici.

Kuživancija pregače

Pisali smo vam nedavno i o najtraženijim pregačama Instagrama pa saznali kako uskoro, nakon što su prvi primjerci rasprodani u rekordnih 24 sata, stižu i novi. Edita Šimić, hrvatska blogerica s berlinskom adresom zaslužna za kreiranje istih osmislila ih je u suradnji s berlinskom dizajnericom Frauke Buschmeyer i nabaviti ih možete narudžbom putem njezinog Instagram profila ili bloga Kuživancija. Cijena jedne pregače je 340 kuna.

image
Kuživancija

Taman čokolada

Napravljena s puno pažnje, hrvatska artisan čokolada Taman ljubiteljima najpopularnijeg slatkiša na svijetu donosi užitak na čak nekoliko razina, a njezin se okus još dugo pamti. Upravo zato, bit će savršen poklon za one koji vole uživati polako i kvalitetno, upijajući svaki detalj i istražujući nove arome. Potražiti ih možete na službenoj stranici ili na jednom od odabranih prodajnih mjesta pa birati između nekoliko sjajnih opcija.

Ipša maslinovo ulje

Baš kao i boca vina, i boca kvalitetnog maslinovog ulja bit će savršen poklon za one koji vrijeme više od svega vole provoditi u kuhinji eksperimentirajući s novim okusima. Proizvedeno u istarskom selu Ipši, ovo maslinovo ulje posebno je iz čak nekoliko razloga o kojima smo pisali nedavno, a pronaći ga možete na odabranim mjestima diljem zemlje. Popis potražite na službenoj stranici uljare Ipša.

image
Mario Kučera

PaŠta

Imate li na svom popisu najdražih i one koji posebno uživaju u dobroj tjestenini, genijalan poklon moglo bi biti i koje pakiranje domaće tjestenine PaŠta, proizvedene na zagrebačkom Jarunu. Dolazi u nekoliko fantastičnih boja i oblika, po pristupačnoj cijeni i ovih blagdana posebno bi mogla razveseliti ljubitelje efektnih božićnih delicija.

image
Marko Miscevic/Cropix

Zest džem

Iako je domaći džem uvijek najbolja opcija, iz male tvornice Zest & Co. dolaze prirodni džemovi koji bi ljubitelje voćnih namaza mogli osvojiti neobičnim kombinacijama okusa i, zbog kvalitetnih sastojaka koji se koriste pri pripremi, podsjetiti upravo na one domaće. Okusi mango i limeta, maline ili pak borovnice i whiskey, sigurni smo, razveselit će svakog tko ih u ovo blagdansko doba isproba, a mogli bi biti i savršen dodatak blagdanskim poslasticama. Potražite ih na društvenim mrežama.

image
Ivan Gradinjan

Kofer. i Botanica

Ekipa iz Kofera neprestano širi svoju ponudu proizvoda pa su tako u ovo predbožićno doba u svoj web shop i trgovine dodali i novitete poput malih kutija i kuglica sa Botanica začinima za gin tonic i elegantne šalice. U njihovoj stalnoj ponudi pronaći ćete pak najrazličitije čajeve, dehidrirano voće za omiljene zimske napitke, a nađete li se u blizini A most unusual gardena, svakako pitajte i za teglicu divne slane karamele njihovog sestrinskog brenda Neka jedu kolače iza kojeg stoji slastičarka Ivana Čuljak.

image
Kofer.

Šalice i tanjuri Terra

Kada već govorimo o jedinstvenim šalicama, vjerujemo kako bi svakog ljubitelja dobre kave ili čaja razveselio primjerak iz male Terra ceramica tvornice. Ručni izrađene, ove šalice dolaze u personaliziranim varijantama, a birati možete i između već unaprijed izrađenih, jednako lijepih primjeraka. Osim toga, svoje najdraže razveseliti možete i unikatnim tanjurima koji će uživanje u blagdanskim delicijama zasigurno učiniti još malo posebnijim. Sve detalje potražite na društvenim mrežama Terra ceramica.

image
Terra Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:29