TOP LISTA

Ovo su naši najčitaniji tekstovi u 2023.: Recenzije restorana, testiranja, priče o hrani i ljudima

Na popisu najčitanijih našle su se teme kao što su zatvaranja restorana, testiranje pašteta, najbolji burek u gradu, priča o obiteljskoj gostionici...

Kako se godina približava svome kraju, tako se i sami osvrćemo i radimo pregled svega što smo otkrili, saznali, kakve smo ljude upoznali i hranu koju smo imali prilike isprobati u posljednjih 12 mjeseci. Zavirili smo zato u statistiku i saznali koji su vas tekstovi u 2023. godini zaintrigirali najviše.

Među najčitanije svakako ubrajamo naše recenzije, među kojima su najpopularnije bile one u kojoj smo pisali o današnjoj ponudi zagrebačke Sofre te dva obiteljska izletišta, Cowboy Ranch i V Starem Melinu.

RECENZIJA: SOFRA

RECENZIJA: COWBOY RANCH

RECENZIJA: V STAREM MELINU

image
Privatna Arhiva

Godina iza nas bila je i godina kada su se zatvorili brojni restorani u cijeloj zemlji, a upravo tekst u kojem smo se osvrnuli na taj problem bio je jedan od najčitanijih. Isti učinak imalo je i zatvaranje poznate šibenske slastičarnice Noemi te istarskog restorana Pergola.

ZATVARAJU SE RESTORANI, SLASTIČARNICE...

ZATVORENA ŠIBENSKA SLASTIČARNICA

ZATVORENA PERGOLA

image
Shutterstock

Posebno vas je zainteresirala i tajna dugovječnosti koju je svojevremeno otkrio legendarni kuhar Jacques Pepin, a jedan od najklikanijih tekstova bio je i onaj o novom proizvodu iz Kraša koji nas je, sasvim neočekivano, ugodno iznenadio. Veliki test pašteta, u sklopu kojeg smo isprobali čak 34 primjerka, također je bio jedan od popularnijih.

PEPINOVA TAJNA DUGOVJEČNOSTI

PROIZVOD OD KRAŠA KOJI NAS JE IZNENADIO

VELIKO TESTIRANJE PAŠTETA

image
Biljana Blivajs/Cropix

Nimalo nas nije iznenadio broj klikova na tekst o najboljem bureku u gradu, koji je od ove godine postao dostupan i onima bliže Trešnjevci, baš kao niti tekst u kojem smo otkrili onu jednu gostionicu zbog koje su mnogi već godinama spremni skrenuti s autoceste.

NAJBOLJI BUREK U GRADU NA TREŠNJEVCI

GDJE NA JANJETINU?

image
Marko Todorov/Cropix

Posebnu pažnju privukao je i intervju s Mišom Pešićem, čovjekom koji je prije 37 godina u Nizozemsku otišao s 200 maraka u džepu trbuhom za kruhom, a danas je prvi čovjek kojeg se zove za vrhunski komad mesa. Na popisu je i priča o Slobodanu Čimburu, jednom od najznačajnijih zagrebačkih ugostitelja u posljednjih 40 godina, vlasniku Baltazara, koji nas je prerano napustio, kao i ona o Miljenku Mikeu Grgichu, jednom od naših najznačajnijih vinara. Među najpopularnijim specijalitetima o kojima smo pisali našli su se maritozzi iz zagrebačke pekarnice Noel Bread&Deli.

PRIČA O MIŠI PEŠIĆU

PRIČA O SLOBODANU ČIMBURU

PRIČA O MILJENKU ‘MIKEU‘ GRGICHU

PRIČA O MARITOZZIMA

image
Berislava Picek/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

U godini iza nas voljeli ste čitati i o skrivenim biserima sa slovenske gastro scene, kao što je obiteljska gostilnica Vovko, ali su vas veselile i vijesti da se sve više šire neki od zagrebačkih kvartova, kao što je, primjerice, Knežija.

PRIČA O GOSTILNI VOVKO

KNEŽIJA - MALA GASTRO MEKA

image
Marko Miščević/Cropix

Da nabrajamo najpopularnije recepte, ovo bi bio jako dug tekst, no recimo kako ste voljeli čitati klasike, pa su se tako u top 5 iz ove rubrike, našli recepti za salenjake, vanilin kiflice, blitvu s krumpirom, palentu i valjuške s makom.

I to je samo mali dio tema koje su vas zaintrigirale u velikoj mjeri, a u novoj, nadolazećoj godini, vjerujemo, bit će ih još više i bit će još bolje. Hvala što nas čitate i pratite. Želimo vam lijepe, mirne i ugodne blagdane!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:08